2008-09-24

VIDVINKEL MAGAZINE!


Just recieved this from my friend, sorry its in Swedish, but its a realese of a new magazine promoting young photographers. Looks nice from the front image.Det är dags att fira Vidvinkel Magazine är verklighet!

Nu på Lördag 27:e sep, Kl 17-21
Riche lilla baren, Birger Jarlsgatan 4

Kom in mellan shoppingrundorna, innan middagen eller efter ditt eftermiddagste. TT bjuder på en pilsner.
Ni kommer kunna köpa magasinet för 60:- (butikspris: 140:-)

Vidvinkel har under två års tid arbetat med att leta efter unga fotografer som väcker känslor, till fots och över nätet, över hela Sverige. Resultatet är första numret av Vidvinkel Magazine - första numret har 120 sidor, 25 fotografer och inga annonser.

Vidvinkel Magazine är en fin tidskrift eller billig fotobok som handlar om att uttrycka sig, testa konventioner, ställa frågor och väcka känslor.

För två år sedan började vi sondera terrängen bland alla unga som fotar. Vi sparade det vi berördes av och nu har vi en fantastisk möjlighet att visa upp en massa guldkorn och göra ett fint magasin, det är som att förverkliga en dröm.
Vi tycker det är viktigt att visa upp hur folk uttrycker sig när ramarna är helt fria. Vi vill visa tid och rum och en bild av människan. Många fototidningar fokuserar på själva kameran och olika tekniker, vi är mer intresserade av hur man kan använda en kamera.


För er som missar festen så kommer magasinet ut i till välsorterade Pressbyrån, Presstop, Akademibokbokhandeln, Moderna Museum shopen, och utvalda gallerier och butiker mot mitten av Oktober.

Vi ses där! /Samuel o Oscar

tack till: Vida paper, Trydells tryckeri, Citymail och TT.

Medverkande fotografer:
Anna Olsson
Anna-karin Suh
Andreas Sandberg
Casia Bromberg
Emilia Bergmark-Jimenez
Erika Svensson
Inka Lindergård
Jenny Kristina Nilsson
Jesper Ulvélius
Johan Nilsson
Johannes Helje
Kristina Junzell
Lucas Peña
Madeleine Atterhem
Mikael Johansson
Nadja von Bahr
Niclas Holmström
Ola Elmquist
Oscar Poulsen
Rikard Laving
Samuel Lind
Sara Shahbazi
Sima Korenivski
Sofia Hydman
Tobias Welander

Grafisk design:
Gustav Ström
Robin Olsson

Inga kommentarer: